Over Mij

Welkom op de website van Begga Heuvelmans en Praktijk Zo-Zijn.

Wie ben ik?

Mijn naam is Begga Boumans-Heuvelmans. Ik ben nu de 50 gepasseerd. Ik ben geboren in Sittard. Na de middelbare school ben ik via een propedeuse personeelswerk doorgestroomd naar de universiteit waar ik Nederlands recht heb gestuurd. Vervolgens kwam ik in het laatste jaar erachter dat mijn belangstelling meer ligt bij de begeleiding van mensen dan bij juridische vraagstukken. Mede door een toenmalige relatie is mijn interesse en belangstelling gewekt waarom mensen doen wat ze doen, wat zijn hun drijfveren en wat is er voor nodig om in je kracht te staan en keuzes te kunnen maken vanuit authenticiteit. Voor mij persoonlijk is toen de zoektocht begonnen “hoe kom ik uit mijn hoofd en meer in contact met mijn gevoel”. Ook speelde er een gevoel van leegte en de vraag “is dit het nu”. ik wist niet hoe dit van binnen op te vullen, was bang voor al die emoties in mezelf. Ik had niet geleerd om hiermee om te gaan en ging het zoeken buiten mezelf. Dan ontstaat afhankelijkheid. Ook was er een diep gevoelde overtuiging dat ik niet goed genoeg ben zoals ik ben. Er was een onderstroom van angst. Hieruit ontstaan overlevingspatronen en worden keuzes gemaakt die ik niet begreep vanuit mijn hoofd maar later wel vanuit dit kindgevoel en deze basisovertuiging.

Ik ben na afronding van mijn studie doorgestroomd naar de opleiding Algemeen Maatschappelijk Werk. In het laatste jaar ben ik gestart bij sociale zaken waar ik ruim 20 jaar heb gewerkt als re-integratieconsulent voor zowel volwassenen als voor het Jongerenloket. Vervolgens ben ik gaan werken met jeugdigen en ouders op het gebied van opvoedkundige vragen en tenslotte met dakloze jongeren.

Naast deze werkzaamheden loopt een persoonlijk ontwikkeltraject waarbij ik aan de hand van trainingen, cursussen en opleidingen mijn persoonlijke zoektocht vorm heb gegeven. Vanuit een grote innerlijke drive heb ik mezelf steeds verder mogen ontwikkelen als de mens wie ik ben en heb ik meer inzicht gekregen in eigen overlevingspatronen en hoe de verbinding met mezelf te herstellen. Ik heb het “moeten en de controle” steeds meer ingeruild voor wat wil ik nu echt zelf, waar word ik blij van als mens en wat is voor mij zinvol, ook in mijn werk. Op mijn reis heb ik al heel wat hobbels mogen overwinnen en vele inzichten mogen verwerven en die reis blijft zich ontwikkelen.

Vanuit deze combinatie van zowel ervaringsdeskundigheid als de verschillende methodieken die ik tijdens mijn ontdekkingstocht heb mogen ervaren en leren begeleid ik jongeren vanaf 12 jaar en hun ouders/volwassenen.

Mijn passie en visie:

Vanuit mijn passie voor zelf-ontwikkeling en mijn missie om mensen op hun ontdekkingstocht te mogen ondersteunen. Vanuit de visie dat we hier zijn om te leren, te leren over onszelf, de ander en in relatie met in de eerste plaats onszelf en alles om ons heen.Vanuit deze authentieke kracht door een verbinding tussen hoofd-hart en buik. Hierdoor ontstaan inzichten en groeit jouw bewustzijn. Kunnen overlevingspatronen gebaseerd op angst en controle worden losgelaten. Dan ontstaat een gevoel van veiligheid en vertrouwen en is er steeds meer vrijheid om te kiezen voor jezelf en wat is voor mij langrijk en waar word ik echt blij van. Dan ontstaat ook de ruimte om te voelen wat je vanuit dit bewustzijn wilt schenken aan anderen en de vraag vanuit welke talenten jij dienstbaar kunt zijn aan anderen in hun proces van zelf-verwerkelijking.

Mijn werkzaamheden:

In mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als lichaamsgericht en energetisch therapeut en Talentenspel coach.

Daarnaast ben ik werkzaam als gezinsbegeleider voor jeugdigen en hun ouders en als ambulant begeleider. Vanuit mijn zpp-schap ben ik aangesloten bij het team Emovita, Integratieve Jeugdhulp. Dit in samenwerking met Zorg & Co.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging CAT.